Energiya samaradorligi va iqtisodiy o‘sish - Axrorov , Elyorjon (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada energiya samaradorligi tushunchasi, uning iqtisodiy o‘sishga ko‘rsatadigan ta’siri hamda xalqaro va milliy tajribalar asosida samaradorlikni oshirish strategiyalari yoritiladi. Sanoat, uy-joy, transport va infratuzilma sohalarida energiyani tejamli ishlatish orqali iqtisodiy samaradorlikka erishish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan “yashil energiya” islohotlarining iqtisodiy ahamiyati ko‘rib chiqiladi.