Xalqaro tajribada ma’muriy sud ishlarida ishtirok etuvchi shaxslarning huquqiy maqomi va uning O‘zbekiston amaliyotiga ta’siri - Madrahimova , Guljahon (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada ma’muriy sud ishlarida ishtirok etuvchi shaxslarning huquqiy maqomi va xalqaro tajribaning O‘zbekiston amaliyotiga ta’siri tahlil qilinadi. Germaniya, Fransiya, Buyuk Britaniya va AQShda ma’muriy sudlarda tomonlarning protsessual huquqlari, dalillarni taqdim etish va shikoyat qilish imkoniyati kafolatlanadi. O‘zbekistonda esa 2018-yilda qabul qilingan Ma’muriy sud ishlarini yuritish to‘g‘risidagi kodeks taraflarga teng imkoniyatlar berib, adolat va oshkoralikni mustahkamlaydi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, xalqaro misollar O‘zbekistonda ma’muriy sud tizimini takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.