XORAZM VOHASI SHAROITIDA ZA’FARON O‘SIMLIGINING HOSILDORLIGIGA KO‘CHAT QALINLIGI TA’SIRINI BAHOLASH - Z.R.Tajiyev; G.Sh.Ho‘sinova (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Tadqiqot Xorazm vohasining agroekologik sharoitida 2022–2024-yillarda o‘tkazilib, za’faron (Crocus sativus L.) o‘simligining hosildorligiga ko‘chat qalinligining ta’siri o‘rganildi. Tajribalar 20 sm, 15 sm, 10 sm va 5 sm qator oralig‘ida ekilgan variantlarda olib borildi. Eng yuqori hosil ko‘rsatkichi 15 sm oralig‘ida ekilgan variantda qayd etildi - bu o‘simliklar o‘zaro raqobatni minimallashtirgan va maydon birligidan maksimal hosil olish imkonini bergan.