Biologik hovuzlar asosida introdutsient makrofitlarning lanshaft dizaynini shakllantirishdagi va oqova suvlarni tozalashdagi ahamiyati. - K.R.Yo‘ldashev; G.I.Qadirova (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2026)
Ushbu maqolada introduksiyalangan makrofit o‘simliklarning landshaft dizaynini shakllantirishdagi estetik, ekologik va funksional ahamiyati hamda oqova suvlarni tabiiy usulda tozalashdagi roli Xorazm viloyati misolida tahlil qilingan. Tadqiqot davomida suv havzalari va sun’iy biohovuzlarda keng qo‘llanilayotgan suv o‘simliklarining biologik xususiyatlari, ularning suvni bioremediatsiya qilishdagi samaradorligi hamda hudud iqlimiga moslashuv darajasi o‘rganilgan.