O‘YINCHILAR HARAKATLARI VAQT O‘ZGARUVCHI KOEFFITSIENTLI DIFFERENSIAL O‘YIN MASALALARI - Umaraliyev Asrorbek (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur tezis vaqt o‘zgaruvchi koeffitsientli differensial o‘yin masalalarida o‘yinchilar harakatlari va strategiyalarini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Ishda deterministik differensial o‘yinlar uchun matematik modellar ko‘rib chiqilib, vaqtga bog‘liq parametrlarning o‘yin dinamikasiga ta’siri tahlil qilinadi. Hamilton–Jacobi–Isaacs tenglamalari asosida optimal strategiyalarni aniqlash masalalari yoritilib, sonli modellashtirish orqali olingan natijalar nazariy xulosalarni tasdiqlaydi.