ARRID ZONADA JOYLASHGAN O‘SMALARNI JARROHLIK YO‘LI BILAN DAVOLASH NATIJALARI - Raximova Nodira Rustam qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oshqozon-ichak traktining arrid zonasida joylashgan o‘smalarni jarrohlik yo‘li bilan davolash natijalari tahlil qilindi. Tadqiqotda qizilo‘ngach, oshqozon va ichaklarning o‘tish sohalarida joylashgan o‘smalar bilan og‘rigan bemorlarga bajarilgan jarrohlik aralashuvlari baholandi. Operatsiyalarning hajmi, radikalligi hamda operatsiyadan keyingi asoratlar va uzoq muddatli omon qolish ko‘rsatkichlari o‘rganildi.