MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI TADBIQ ETISH - Eraliyeva Zamira Rasuljonovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada Respublikamizda qabul qilingan bir qator me’yoriy hujjatlarda, ta’lim sohasiga yangi innovatsion texnologiyalardan, jumladan, multimedia texnologiyasidan foydalanishning dolzarb masala ekanligi qayd etilgan. Hozirgi kunda ta’lim sohasida multimediaga asoslangan elektron darslik, qo‘llanma va turli elektron didaktik vositalar yaratilib foydalanib ulardan keng qo‘llanilgan. Аmmo maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ta’lim-tarbiya jarayonida multimedia texnologiyasidan foydalanish va shu asosda mashg‘ulotlar jarayonida innovatsion uslublarni tatbiq etish imkoniyatlari yetarlicha ishlab chiqilmagan. Uzluksiz ta’lim tizimining birinchi turi bo‘lgan maktabgacha ta’limda tashkilotlarida ham innovatsion texnologiyalarni izlash, ishlab chiqish va amaliyotga tatbiq etish bugungi kunning dolzarb vazifasi hisoblanish haqida fikr bildirilgan. Ushbu maqolada, maktabgacha ta’lim tashkiloti tizimida innovatsion texnologiyalardan foydalanish haqida fikr va mulohazalar yoritib o‘tilgan.