BADIIY XRONOTOP NAZARIYASINING JANRLAR KONTEKSTIDAGI AHAMIYATI - Mirsaidov Abdusamad (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Baddiylikning mohiyatida odamzodning ruhiy-ijtimoiy, falsafiy-madaniy turmush tarzi akslanar ekan, undan anglashiladigan asosiy tushuncha – borliqdagi narsa va hodisalarning muvofiq bir-biriga to‘g‘ri kelganligini dalolatlaydi. Chunki movofiqlik negizida har bir komponent, badiiylikning muhim shartlari o‘zaro uyg‘unlik kasb etgan bo‘ladi. Mana shu tamoyil, badiiy makon va zamon (xronotop) oralig‘ida sodir etilib, yozuvchining diqqat markazida qahramon va muhitning eng kichik zarralarigacha turadi.