Jizzax milliy madaniyati motivlaridan foydalanib rangtasvir kompozitsiyasi yaratish metodikasi - Xojamqulova Parizod Ozodovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Jizzax viloyati milliy madaniyati motivlaridan (kashtachilik naqshlari, kulolchilik buyumlari, folklor-etnografik elementlar, tabiat manzaralari va an’anaviy urf-odatlar) foydalanib rangtasvir kompozitsiyasi yaratishning metodikasi o‘rganiladi. Jizzax vohasi qadimiy hunarmandchilik an’analari (gilamchilik, kulolchilik, zargarlik), folklor jamoalari va boy tabiatiga ega bo‘lib, bu elementlar tasviriy san’at darslarida talabalarning ijodiy qobiliyatlarini, estetik didini va milliy o‘zlikni rivojlantirishda muhim vosita sifatida qo‘llaniladi. Tadqiqotda interfaol usullar, milliy motivlarni integratsiyalash va loyihaviy ishlar orqali talabalarda nostandart fikrlash, rang va kompozitsiya hisini shakllantirish taklif etiladi. Natijada, bunday yondashuv talabalarda madaniy merosga hurmat, ijodiy ifoda va shaxsiy rivojlanishni kuchaytirishi asoslanadi.