Modulli texnologik tizimlar yordamida ishlab chiqarishni avtomatlashtirish - Jo‘raxanov , Yusufjon (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada modulli texnologik tizimlar konsepsiyasi, ularning ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirishdagi o‘rni va afzalliklari yoritilgan. Modullilik tamoyili ishlab chiqarish moslashuvchanligini, texnik xizmat ko‘rsatish qulayligini va energiya tejamkorligini ta’minlaydi. Shuningdek, modulli tizimlarning “Industry 4.0” sharoitida raqamli texnologiyalar bilan integratsiyasi ham ko‘rib chiqilgan.