O‘ZBEK TILI LEKSIK MA’NOLARI VA SEMASIOLOGIK TAHLIL: SO‘Z MA’NOLARI TURLARI - Nazarova Sabrina Zafarjon qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada semasiologiya tushunchasi, so’z leksik ma’nosining tuzilishi, uzual va okkazional ma’nolari hamda so’z ma’nolarining turlari batafsil o‘rganiladi. So’zlar denotativ, konnotativ, informatika, pragmatik va boshqa ifoda turlari orqali axborot tashiydi. Shuningdek, nominativ, figural, asos, yasama, arxaik, etimologik, hosila va tobe ma’nolar kabi leksik ma’no turlari tahlil qilinadi. Maqola so‘z ma’nolarining semantik strukturasi, kontekstda yuzaga chiqishi va nutqda ishlatilishini ko‘rsatadi.