Boshlang‘ich ta’lim tizimidagi innovatsiyalar: metodologik yondashuvlar va tajriba - Tojimirzayeva Buzulayxo Maxammadjon qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy boshlang‘ich ta’lim tizimi va unda olib borilayotgan innovatsion faoliyat xususida fikr yuritiladi. Maqolada an'anaviy ta’lim tizimi va zamonaviy innovatsion yondashuvlar SWOT analizi asosida farqlar, imkoniyatlar va qiyinchiliklar ko‘rib chiqiladi. Boshlang‘ich ta’lim tizimida qo‘llanilayotgan metodologik innovatsiyalar, shu jumladan, interfaol o‘qitish, blended learning (aralash ta’lim), shaxsiylashtirilgan o‘qitish kabi zamonaviy yondashuvlar o‘quvchilarning bilim olish samaradorligini oshirishda qanday rol o‘ynashini tahlil qilinadi. Maqola natijalari ta’lim tizimida islohotlar o‘tkazish va innovatsion metodlarni joriy etishda muhim yo‘nalishlarni ko‘rsatadi.