MILLATLARARO MUNOSABATLARNI RIVOJLANTIRISHNING DAVLAT MEXANIZMLARI - Yusupova Sabohat (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda, millatlararo munosabatlarni rivojlantirishning davlat mexanizmlari haqida fikr va mulohazalar yuritiladi. Millatlararo munosabatlar har qanday ko‘p millatli jamiyatning ijtimoiy-siyosiy barqarorligini ta’minlovchi muhim omillardan biridir. Zamonaviy globallashuv sharoitida turli etnik, diniy va madaniy guruhlar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar yanada kuchayib bormoqda. Shu sababli davlat tomonidan millatlararo munosabatlarni to‘g‘ri tashkil etish, ularni uyg‘unlashtirish va rivojlantirishga qaratilgan mexanizmlar muhim ahamiyat kasb etadi.