FALSAFADA ERKINLIK VA MA’SULIYAT: EKZISTINSIAL TAHLIL - Alimova Zulayho Ibrohimovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ekzistensial falsafa doirasida erkinlik va mas’uliyat tushunchalarining mohiyati tahlil qilinadi. Inson mavjudligi erkin tanlovlar orqali shakllanishi, erkinlikning esa muqarrar ravishda mas’uliyatni yuzaga keltirishi asoslab beriladi. Tadqiqot jarayonida erkinlik va mas’uliyatning o‘zaro dialektik bog‘liqligi, shuningdek, ularning zamonaviy jamiyat sharoitidagi namoyon bo‘lish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Muallif insonning o‘z hayoti uchun javobgarlikni anglash darajasi uning haqiqiy erkinligini belgilovchi muhim omil ekanligini ta’kidlaydi.