ZIYORAT TURIZMINING RAQAMLI IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Xayitova Feruza Buxarovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur tezisda ziyorat turizmining raqamli iqtisodiyot rivojlanishidagi o‘rni va ahamiyati keng yoritib beriladi. Ziyorat turizmi iqtisodiy o‘sishni ta’minlovchi muhim omillardan biri sifatida tahlil qilinadi. Unda raqamli texnologiyalar yordamida turizm xizmatlarini takomillashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, onlayn platformalar va elektron xizmatlar orqali ziyoratchilar uchun qulay sharoit yaratish masalalari yoritiladi. Ziyorat turizmini rivojlantirishda raqamli marketing vositalarining ahamiyati asoslab beriladi. Raqamlashtirish jarayonining turizm infratuzilmasiga ta’siri ham tahlil qilinadi. Ziyoratchilar oqimini boshqarishda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish zarurligi ta’kidlanadi. Tadqiqot natijasida ziyorat turizmini raqamlashtirish iqtisodiy samaradorlikni oshirishga xizmat qilishi aniqlanadi. Mazkur yo‘nalishni rivojlantirish mamlakatning xalqaro turizm bozoridagi raqobatbardoshligini mustahkamlashi asoslab beriladi.