NEFT-GAZ SANOATINI RAQAMLI TRANSFORMATSIYA QILISHNING NAZARIY ASOSLARI - Mallayev Sirojiddin Eshdavlatovish (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada neft-gaz sanoatida raqamli transformatsiyaning nazariy asoslari keng qamrovda tahlil etiladi. Raqamli transformatsiya tushunchasi, uning bosqichlari va fundamental nazariy modellari — Sanoat 4.0, dinamik imkoniyatlar nazariyasi, resursga asoslangan ko'rinish, texnologiyani qabul qilish modeli va ochiq innovatsiya konsepsiyalari — neft-gaz sohasiga tatbiq etish nuqtai nazaridan ko'rib chiqiladi. Texnologik va institutsional omillar, nazariyaning amaliyot bilan bog'liqligi hamda O'zbekiston neft-gaz sektori uchun nazariy asosning ahamiyati muhokama qilinadi.