Diskurslarda milliy identifikatorlar (toponimika, tarixiy-madaniy kontekst) - Xolisov Azizbek Shokirjon o‘g‘li (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Annоtatsiya: Tadqiqоtimizda o‘zbek tilida shaharsozlik va qurilish terminlari muammolarini tadqiq qilish, takomillashtirish, leksikografik va sotsipragmatik muammolarni yechishda ilmiy ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot qurilish va shaharsozlikni ifodalovchi teminlarning pragmatik hamda lingvokulturologik talqini bo‘yicha olib borilgan tahlillar ushbu soha vakillari uchun muhim ma’lumotlar berishi, kelgusi tadqiqotlar uchun ilmiy-nazariy manba sifatida xizmat qilishi bilan ahamiyatli.