O‘RIK DANAGIDAN MOY OLISH TEXNOLOGIYASI - Polvonnazarova Lobarxon Zafarbek qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada o‘rik danagidan moy olish texnologiyasining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda o‘rik danagi yadrosini xomashyo sifatida tayyorlash, mexanik presslash va ekstraksiya usullari orqali moy ajratish jarayonlari ilmiy asosda tahlil qilindi. Olingan natijalar o‘rik danagining yuqori moy berish salohiyatiga ega ekanligini hamda uni ikkilamchi xomashyo sifatida samarali qayta ishlash mumkinligini ko‘rsatdi. Tadqiqot natijalari mahalliy xomashyoga asoslangan, ekologik xavfsiz va iqtisodiy jihatdan samarali moy ishlab chiqarish texnologiyalarini joriy etishda amaliy ahamiyatga ega.