Xorazm viloyati sharoitida introdutsient suv o‘simliklarini oqova suvlarda ko‘paytirishning biotexnologik asoslari. - K.R.Yo‘ldashev; N.A.Ismoilova; O.R.Omongaldiyeva (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati sharoitiga introduksiya qilingan Eyxorniya (Eichhornia crassipes Solms)ning laboratoriya sharoitida kommunal xo‘jalik oqova suvlarida ko‘paytirish bo‘yicha olib borilgan tadqiqot natijalari bayon qilingan. Tajriba davomida 14-kunning oxirida oqova suvdagi eyxorniyaning biomassasi birinchi turda 1221,2 g, kundalik o‘sishi esa 72,94 g, ikkinchi turda 1045,4 g, kundalik o‘sishi esa 63,38 g, uchinchi turda 924,3 g, kundaligi esa 51,73 g/m2 ni tashkil qildi.