AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA MA’LUMOTLARGA ASOSLANGAN BOSHQARUVNI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Xasanov Azizbek Islambayevich (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Raqamli iqtisodiyot sharoitida korxonalar faoliyatini samarali boshqarishning eng muhim shartlaridan biri boshqaruv qarorlarini ma’lumotlarga asoslangan holda qabul qilish tizimini shakllantirish hisoblanadi. Bugungi kunda iqtisodiyotning barcha tarmoqlarida axborot oqimlari hajmi keskin ortib bormoqda, ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish jarayonlari tobora raqamlashtirilmoqda, boshqaruv tizimlariga zamonaviy dasturiy ta’minotlar keng joriy etilmoqda. Bunday sharoitda aksiyadorlik jamiyatlari faoliyatida an’anaviy boshqaruv uslublari o‘z samaradorligini yo‘qotib, ilmiy asoslangan, tahliliy ma’lumotlarga tayangan boshqaruv mexanizmlariga ehtiyoj tobora ortib bormoqda.