INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI ILMIY MAQOLALAR ANNOTATSIYALARIDA MODAL FE’LLARNING QIYOSIY-TIPOLOGIK TAHLILI - Abdujalilova Sarvinoz Rashid qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi ilmiy maqolalar annotatsiyalarida qo‘llaniladigan modal fe’llarning semantik, grammatik va funksional xususiyatlari qiyosiy-tipologik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida epistemik va deontik modallikning ilmiy matndagi o‘rni aniqlanadi. Ingliz tilidagi may, might, can, could, must, should modal fe’llari hamda o‘zbek tilidagi mumkin, ehtimol, kerak, lozim, shart kabi birliklarning annotatsiyalarda ishlatilish chastotasi va uslubiy vazifalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ilmiy nutqda modallik obyektivlik va ehtiyotkorlikni ta’minlovchi muhim vosita ekanini ko‘rsatadi.