Oliy ta’lim muassasasida inklyuziv madaniyatni shakllantirish - Sharapova Shahnoza Murotjonovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Tezisda inklyuziv madaniyatning mavjud tushunchalari tahlili, ushbu tushunchaning mualliflik ta’rifi, inklyuziv madaniyat haqida tushunchalar mazmuni keng ochib berilgan. Bundan tashqari tezisda oliy ta’lim muassasasida inklyuziv madaniyatning asosiy elementlari haqida ham to’xtalib o’tilgan . OTMda inklyuziv madaniyatni shakllantirish bo‘yicha ishlarning asosiy yo‘nalishlari va unda uchraydigan bir qancha to‘siqlar, ularni bartaraf etish yo’llari : oliy o‘quv yurtida inklyuziv madaniyatni shakllantirish istiqbollari, inklyuziv madaniyatni shakllantirishning tarkibiy qismlari haqida tushuntirib o’tilgan.