YILLIK SIKLDA BOKSCHILARNI TAYYORLASHNI REJALASHTIRISHNING NAZARIY XUSUSIYATLARI - Matyoqubov Izzat Raxmanberdiyevich (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur maqolada bokschilarni yillik siklda tayyorlashni rejalashtirishning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Sport tayyorgarligini periodizatsiya tamoyillari asosida tashkil etish, yuklama va tiklanish jarayonlarining uyg‘unligi hamda tayyorgarlik, musobaqa va o‘tish davrlarining mazmuni yoritiladi. Shuningdek, boks sport turining o‘ziga xos jihatlari nuqtayi nazaridan yillik siklni rejalashtirishning ahamiyati asoslab beriladi.