O‘QUV JARAYONIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Usmonova Sharifa Gulamovna; Adhamova Muattaroy; Pahlavonova Ibodatxon Shodmonbek qizi; Mo‘ydinova Maxbubaxon Sharobiddin qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning hayotimizdagi o‘rni,o‘quv jarayonida innovatsion texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati, ularni darslarda qo‘llash haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, darslarda o‘qitishning yangi pedagogik texnologiyalaridan foydalanishda talaba yoki o‘quvchi shaxsi bilan muloqot olib borish, uning usullari, dars davomida turli metodlardan foydalanish, ijodkor-o‘qituvchi, izlanuvchan-o‘qituvchi masalalari ustida ham bahs olib borilgan. Maqola davomida turli innovatsion texnologiyalardan, usullardan foydalanib o‘quvchi-yoshlarga mashg‘ulot olib borish istiqbollari hamda ulardan kutilayotgan natijalar haqida fikr boradi. Unda yozma ishlarning turli ko‘rinishlari, ularning ahamiyati, yozma ishni yozishdagi qonun-qoidalar, o‘quvchi ongiga va dunyoqarashiga taʼsiri haqida gap boradi.