БОЖХОНА ТИЗИМИДА ИНСОН ОМИЛИ РИСКИНИ РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР ОРҚАЛИ КАМАЙТИРИШ - Раджапова Латофат Сардаровна (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Бугунги кунда халқаро савдо ҳажмларининг жадал ўсиши, логистика занжирларининг мураккаблашуви ва глобал иқтисодий интеграция жараёнлари божхона тизими олдига янги талабларни қўймоқда. Божхона органлари нафақат фискал функцияларни бажарувчи институт сифатида, балки ташқи иқтисодий фаолиятни тартибга солувчи, савдо жараёнларини тезкор ва шаффоф амалга оширишни таъминловчи муҳим бошқарув тузилмаси сифатида фаолият юритмоқда. Шу нуқтаи назардан, божхона тизимида бошқарув самарадорлиги ва хавфсизлигини таъминлаш масаласи долзарб аҳамият касб этади.