Iqtisodiy ma’lumotlar: mohiyati, ahamiyati va hayotiy qo‘llanilishi - Nuriddinova Shaxinabonu Rahmiddin qizi; Gafurova Dilobar Karamatovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada iqtisodiy ma’lumotlarning mohiyati, ularning jamiyat va xo’jalik yuritish jarayonlaridagi o’rni hamda kundalik hayotdagi qo’llanilishiga bag’ishlagan. Iqtisodiy ma’lumotlarning to’g’ri yig’ilishi, qayta ishlanishi va tahlil qilinishi natijasida samarali boshqaruv qarorlari qabul qilinishi ta’kidlanadi.Mazkur ish iqtisodiy ma’lumotlardan ongli foydalanish insonlar va tashkilotlarga hayotiy va professional faoliyatda aniq qarorlar qabul qilishga yordam berishini asoslaydi.