Билим олишнинг эрта-кечи йўк - Азимов Фарход Тешабоевич (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Билим олишнинг эрта-кечи бўлмайди. Шундай экан, биз умримизнинг ҳар бир лаҳзасидан унумли фойдаланишимиз керак. Чунки ҳар бир мамлакатнинг, жамиятнинг ривожи илм-фан тараққиёти, таълим-тарбияга боғлиқ. Зеро, илм — ақл нури, умр жавҳари, ҳаёт мезони сифатида инсонларни борлиқни ҳис этиш, воқеликни идрок этиш, маънавий ва моддий оламни англашга, тафаккурини шакллантиришга ундайди. Илм инсонларга бахт келтиради, ёруғликка чорлайди, жаҳолатдан йироқлаштиради. Зиёли инсонлар жамиятни тараққиётга етаклайди.