Barqaror rivojlanish konsepsiyasi va uning iqtisodiy nazariy asoslari - Hamraqulova Gulhayo Dilshod qizi; Gafurova Dilobar Karamatovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada barqaror rivojlanish konsepsiyasining iqtisodiy nazariy asoslari, uning shakllanish bosqichlari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Barqaror rivojlanish g‘oyasi zamonaviy iqtisodiy tafakkurda ijtimoiy, iqtisodiy va ekologik omillar uyg‘unligini ta’minlashga qaratilgan muhim paradigmalardan biri sifatida qaraladi.