ONGNING SHAKLLANISHI VA INSON SHAXSI - SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH; XUSHMAMATOVA DILNOZA YORMAMAT QIZI (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Annotastiya: ushbu maqolada insonning ongli mavjudot sifatida shakllanishi falsafa, psixologiya va pedagogika fanlarining eng muhim masalalaridan biridir. Ong insonni boshqa tirik mavjudotlardan ajratib turuvchi asosiy belgidir. U insonning dunyoni anglash, uni o‘zgartirish va o‘zini idrok etish qobiliyatini ifodalaydi. Inson shaxsi esa ongning konkret, ijtimoiy shakllanish jarayonida namoyon bo‘lishi haqida ma’lumotlar keltirilgan.