INNOVATSION TA’LIM MUHITIDA UZINFOCOMNING ROLI VA IQTISODIY OQIBATLARI - Raxmatxo‘jayev Axrorxo‘ja Akmal o‘g‘li (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu tezisda innovatsion ta’lim muhitida Uzinfocomning roli va uning iqtisodiy oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Uzinfocom O‘zbekiston Respublikasining raqamli texnologiyalar vazirligi qoshidagi davlat unitar korxonasi sifatida, davlat axborot tizimlarini ishlab chiqish va qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha yagona integrator hisoblanadi. Tezisda Uzinfocomning ta’lim tizimida raqamli innovatsiyalarni joriy etishdagi hissasi, shu jumladan onlayn ta’lim platformalari, AI texnologiyalari va yoshlar uchun IT ko‘nikmalarini rivojlantirish dasturlari tahlil qilinadi. Iqtisodiy oqibatlar nuqtai nazaridan, Uzinfocom faoliyati orqali IT sektori o‘sishi, yangi ish o‘rinlari yaratilishi, soliq imtiyozlari va raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ta’lim va iqtisodiyotni integratsiyalashning afzalliklarini ko‘rsatib, O‘zbekistonning raqamli transformatsiyasiga hissa qo‘shadi. Tezisning hajmi kengaytirilgan bo‘lib, batafsil tahlillar va misollar keltirilgan.