MOTIVATSIYANING ASOSIY TURLARI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - ESHMURODOVA MUSHTARIY JOʻRABEK QIZI; ASTATANAQULOVA MOXINUR BAXROM QIZI; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada motivatsiyaning mohiyati, uning asosiy turlari hamda inson hayoti davomida kechadigan rivojlanish bosqichlari ilmiy asosda tahlil etilgan. Motivatsiyaning ichki va tashqi shakllari, shuningdek, ijtimoiy, erishuv, affiliatsiya va hukmronlik motivlari o‘rtasidagi farqlar yoritilgan. Shaxsning biologik, ijtimoiylashuv, o‘zini anglash va o‘zini rivojlantirish bosqichlarida motivatsiya qanday shakllanishi masalasi psixologik yondashuv asosida izohlangan..