Kognitiv tilshunoslik va feʼl kategoriyalari - Asqaraliyeva Dilshoda Xojiakbar-qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada fe’lning grammatik kategoriyalari haqida umumiy tushuncha berib o’tiladi. Hamda fe’l kategoriyalarinig o’zbek tilshunosligidagi o’rganilishi, fe’lning zamon, shaxs-son hamda mayl shakllari kabilar tushuntirib o’tiladi. Zamonaviy o’zbek tilshunosligida fe’l kategoriyalarini o’rganishning yangi yo’nalishlari va muammolari aytib o’tiladi. Kognitiv tilshunoslik haqida ma’lumot beriladi.