AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING O‘ZBEK TILSHUNOSLIGI RIVOJIGA TA’SIRI - Sog‘inboyeva Shahzoda (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida mustaqillik yillarida axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi, ularning tilshunoslik sohasiga ko‘rsatgan ta’siri hamda kompyuter lingvistikasi fanining shakllanish jarayoni yoritilgan. Shuningdek, mustaqillik yillarida o‘zbek tili davlat tili sifatida xalqaro miqyosda tan olingani, til va madaniyatni uzviy bog‘liqlikda o‘rganish tamoyillarining rivojlanishi tahlil qilinadi. Maqolada o‘zbek tili lug‘at tarkibida yuz bergan o‘zgarishlar, yangi davr talablari asosida rasmiy ish yuritish tizimini takomillashtirishga oid sa’y-harakatlar ham bayon etilgan.