LUGʻATCHILIK SOHASIDAGI YUTUQLAR - Sogʻinboyeva Shahzoda (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasining mustaqillikka erishishi bilan oʻzbek tilshunosligida yuz bergan tub oʻzgarishlar va yangilanishlar yoritilgan. Unda oʻzbek tilining xalqaro nufuzining oshishi, yangi ilmiy yoʻnalishlar — struktur, funksional, kognitiv va pragmalingvistika kabi oqimlarning shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, mustaqillik yillarida oʻzbek tilining izohli, terminologik va tarjima lugʻatlari yaratilib, lugʻatchilik sohasida erishilgan yutuqlar keng yoritilgan. Ayniqsa, besh jildli “Oʻzbek tilining izohli lugʻati” nashri oʻzbek tili tarixida ulkan hodisa sifatida baholanadi.