TO‘QIMACHILIK KORXONALARIDA ASSORTIMENT SIYOSATINI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI VA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA JARAYONLARI - B.N. Boboxoʻjayev (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston to‘qimachilik sanoatida assortiment siyosatini boshqarishning raqamli transformatsiya jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda marketing boshqaruvi, iqtisodiy modellashtirish, talab va taklif o‘rtasidagi uzviy aloqa, Aeff (Assortment Efficiency Factor) modeli, eksport prognozlari va tarmoq samaradorligini oshirishga qaratilgan innovatsion strategiyalar tahlil etilgan.