KO’P OMILI SHAXSIY OʻRGANISH SO’ROVNOMALARI - JO‘RAYEVA XOLIDA YUSUFALI QIZI; XAYRULLOYEVA GULBAHOR ABDULLO QIZI; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada ko‘p omilli shaxsiy o‘rganish so‘rovnomalarining mazmuni, ularning psixologik diagnostikadagi ahamiyati hamda qo‘llash sohalari yoritiladi. Shaxsning temperamenti, xarakteri, motivatsiyasi va ijtimoiy munosabatlarini kompleks tarzda baholashga qaratilgan ushbu so‘rovnomalar yordamida individual psixologik portretni aniq shakllantirish imkoniyati yaratiladi. Tadqiqotlarda ko‘p omilli metodlarning ishonchliligi va validligi taʼminlanishi, savollar tizimining madaniy va yosh xususiyatlarga moslanishi muhim hisoblanadi. Maqolada shuningdek, eng ko‘p qo‘llaniladigan ko‘p omilli testlar – MMPI, 16 PF, Big Five (Katta Beshlik) kabi metodikalar haqida qisqacha maʼlumot beriladi.