ART PEDAGOGIKASI VOSITASIDA BOSHLANG’ICH TA’LIMDA IJODKORLIKNI BOSHQARISH VA RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI - Hasanova , Shalola (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada boshlang'ich ta'lim muassasalarida o'quvchilarning ijodkorlik qobiliyatini rivojlantirishda art-pedagogika vositalaridan foydalanishning imkoniyatlari, shuningdek, bu jarayonni boshqarishning menejment yondashuvlari atroflicha ko'rib chiqilgan. Tadqiqotda ijodkorlikning mohiyati, boshlang'ich sinf o'quvchilarining yosh xususiyatlari nuqtayi nazaridan uning rivojlanish psixologik-pedagogik asoslari, art-pedagogikaning turli shakllari va ularning ijodiy salohiyatni o'stirishdagi o'rni tahlil qilingan.