BOLALARDA TISH KARIESINING OLDINI OLISH USULLARI - Abduraxmonova , Shohista (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda tish kariesining kelib chiqish sabablari, uning rivojlanish bosqichlari hamda oldini olish usullari tahlil qilinadi. Kariesning bolalar organizmiga ta’siri, parhez, gigiyena, ftor profilaktikasi va stomatologik nazoratning ahamiyati ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot davomida gigiyenik tarbiya, to‘g‘ri ovqatlanish va erta profilaktik chora-tadbirlar yordamida karies rivojlanishini kamaytirishning samarali yo‘llari ko‘rsatilgan. Maqola bolalar tish sog‘lig‘ini saqlash va karies kasalligini kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.