QARIYALARDA TISH QATTIQ TO‘QIMALARI GIPERESTEZIYASINING RIVOJLANISH OMILLARI VA UNI KAMAYTIRISH YO‘LLARI - Saidova Muxlisa Axrorovna; Tojiboyeva Madinaxon Tursunali qizi; Nurmamatova Qurbonoy Choriyevna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur tezis qariyalar va keksalik yoshidagi bemorlarda tish qattiq to‘qimalari giperesteziyasining rivojlanish omillari, klinik namoyon bo‘lishi hamda uni kamaytirish usullarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida giperesteziyaning kelib chiqishida mahalliy va umumiy omillarning o‘zaro ta’siri aniqlanib, zamonaviy davolash yondashuvlarining samaradorligi baholandi.