QOVUN NAVLARINING HOSILDORLIGI VA SIFAT KO’RSATKICHLARINI TAQQOSLASH - Ruzmetova Quvonchoy (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Annotatsiya: Qovun navlarining hosildorligi va sifat ko‘rsatkichlari ularning tanlanishida muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda bir nechta mahalliy va seleksiya qilingan qovun navlari solishtirildi. Hosildorlik, meva og‘irligi, shirinlik darajasi, rang, aromat va saqlash muddati o‘lchandi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, ayrim navlar yuqori hosildorlik bilan birga sifat ko‘rsatkichlari bo‘yicha ham ustunlikka ega. Tadqiqot qovun navlarini tanlashda ilmiy asoslangan tavsiyalar beradi.