RIVOJLANGAN DAVLATLAR TAJRIBASI ASOSIDA YOSHLAR ONGIDA OILAVIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Hamdamova Sitora Rustam qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqotda rivojlangan davlatlar, jumladan Yaponiya, Shvetsiya, Kanada va Finlyandiya tajribasi asosida yoshlar ongida oilaviy qadriyatlarni shakllantirish tizimini takomillashtirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotning dolzarbligi globalizatsiya va texnogen sivilizatsiya sharoitida yoshlarning ijtimoiylashuv jarayonida oila institutining ahamiyatini kuchaytirish zarurati bilan izohlanadi.Tadqiqot jarayonida yoshlar ongida oilaviy qadriyatlarni shakllantirish uzluksiz ta’lim tizimi, oila pedagogikasi yutuqlari hamda emosional intellektni rivojlantirish bilan uzviy bog‘liq holda amalga oshirilishi zarurligi aniqlangan.