BUXORODA ATROF-MUHIT MUHOFAZASI VA EKOLOGIK BARQARORLIK - Mardonova , Saodat (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur ilmiy maqola Buxoro shahrining ekologik holati, atrof-muhit muhofazasi bo‘yicha mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llariga bag‘ishlangan. Maqolada Buxoroning tarixiy va madaniy merosi bilan ekologik barqarorlik o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash, shahar aholisining turmush sifatini yaxshilash masalalari ko‘rib chiqiladi. Bunda, xususan, atmosfera havosining ifloslanishi, suv resurslarining holati, chiqindilarni boshqarish, yashil hududlarning saqlanishi va kengaytirilishi, shuningdek, ekologik ta’lim va tarbiya masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.