JAHON SIVILIZATSIYASIDA BUXORONING O‘RNI - Jabborova, Saodat (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur ilmiy maqola Buxoro shahrining jahon sivilizatsiyasi tarixidagi o‘rni, uning turli davrlardagi madaniy, ilmiy, iqtisodiy va siyosiy rivojlanishiga qo‘shgan hissasini tahlil qiladi. Maqolada Buxoroning Ipak yo‘lidagi geostrategik mavqei, turli sivilizatsiyalarning o‘zaro ta’siri o‘chog‘i sifatidagi roli, ilm-fan, madaniyat, san’at va dinlar rivojiga qo‘shgan bebaho hissasi, shuningdek, bugungi kundagi jahon sivilizatsiyasi uchun ahamiyati yoritiladi.