BUXORO – ILM-FAN VA MADANIYATNING JAHONSHUMUL MARKAZI - Dilova, Nargiza (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada Buxoro shahrining ilm-fan va madaniyat markazi sifatidagi tarixiy o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Buxoroнинг фан ва madaniyatining rivojlanishiga qo‘shgan beqiyos hissasi, jahon ilm-fani taraqqiyotiga ta’sir etgan buyuk allomalarning hayoti va ijodi, shaharning madaniy merosi va bugungi kundagi ahamiyati yoritiladi hamda Buxoroning ilm taraqqiyotidagi jahon sivilizatsiyasining eng muhim markazlaridan biri sifatidagi rolini belgilovchi omillar ko‘rib chiqiladi.