BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI TARBIYAVIY FAOLIYATIGA KORPORATIV TAYYORLASH YONDASHUVLARI - Raxmonova Manzura Shokirovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarni tarbiyaviy faoliyatga korporativ tayyorlash masalasi pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida pedagog shaxsining kasbiy kompetensiyasi bilan bir qatorda tarbiyaviy faoliyatni samarali tashkil etish qobiliyati ham muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarni tarbiyaviy faoliyatga tayyorlashning nazariy asoslari, korporativ yondashuvning mazmuni hamda uning pedagogik ta’lim tizimidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, kompetensiyaviy, faoliyatga yo‘naltirilgan, hamkorlikka asoslangan va innovatsion yondashuvlar orqali pedagoglarni tarbiyaviy faoliyatga tayyorlashning samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari bo‘lajak o‘qituvchilarni korporativ muhitda tayyorlash ularning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish, pedagogik madaniyatini shakllantirish hamda tarbiyaviy faoliyatni samarali tashkil etish imkoniyatlarini kengaytirishini ko‘rsatadi.