XORAZM VILOYATI SHAROITIDA ERTAGI TARVUZ YETISHTIRISHNING TAKOMILLASHTIRILGAN AGROTEXNOLOGIYASI. - Xalliyeva Zilola Sattarbekovna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm viloyatining keskin kontinental iqlimi va sho‘rlangan tuproqlari sharoitida ertagi tarvuz yetishtirishning ilmiy-amaliy asoslari yoritilgan. Termos usulida plyonka ostiga ekish, ko‘chat usuli va suv tejovchi texnologiyalarning hosildorlikka ta’siri tahlil qilingan.