PEDAGOGLARNING KASBIY INTELLEKTUAL SALOHIYATI DARAJASINI ANIQLASH MEZONLARI VA KO‘RSATKICHLARI - Boltayeva Qambara Abdullayevna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur maqolada pedagoglarning kasbiy intellektual salohiyati darajasini aniqlashning ilmiy-nazariy asoslari, mezonlari va ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Pedagog kasbiy faoliyati samaradorligini belgilab beruvchi intellektual omillar, jumladan, tanqidiy fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal etish qobiliyati, innovatsion yondashuv, axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish hamda refleksiv kompetensiyalar mazmuni yoritib berilgan. Shuningdek, kasbiy intellektual salohiyatni baholash darajalari (yuqori, o‘rta, past) va ularni aniqlash ko‘rsatkichlari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari pedagog kadrlar tayyorlash sifati va ularning raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi.