OLIY TA’LIMDA KOMPETENTLI YONDASHUV ASOSIDA TABIIY FANLARNI O’QITISH SIFATINI OSHIRISH - Jo’rayeva Lola Ismatulloyevna (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida kompetentlik yondashuvi asosida tabiiy fanlar ta’limi sifatini oshirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etilgan. Jamiyatning barqaror rivojlanishi, innovatsion iqtisodiyot va globallashuv sharoitida bo‘lajak mutaxassislardan nafaqat fundamental bilimlarga ega bo‘lish, balki ularni amaliy faoliyatda samarali qo‘llay olish kompetentligini shakllantirish zarurati asoslab berilgan. Maqolada an’anaviy bilimdonlik yondashuvining cheklangan jihatlari ochib berilib, kompetentlik yondashuvining tabiiy fanlar ta’limi samaradorligini oshirishdagi pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, davlat ta’lim siyosati, xalqaro baholash dasturlari va STEAM ta’limi kontekstida kompetentlik yondashuvining dolzarbligi asoslangan.