KIMYO FANINI O‘QITISHDA O‘QUVCHILARDA ILMIY TADQIQOT QOBILYATLARINI RIVOJLANTIRISH. - SIDIKOVA NIGORA ALISHEROVNA (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Annotatsiya:Mazkur tezisda kimyo fanini o‘qitishda o‘quvchilarda ilmiy tadqiqot qobilyatlarini rivojlantirishda, o‘quvchilarda kuzatuvchanlik, savol berish, faraz (taxmin), tajriba, ma’lumot yig‘ish, tahlil qilish, xulosa, hisobot qila olish kabi amaliy ko‘nikmalar shakllantiriladi. Shuningdek maqolada kimyo fanini o‘qitishda o’quvchilarda ilmiy tadqiqot ko‘nikmalarini rivojlantirish asosida darslarni tashkil etishning metodik jihatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, o’quvchilarda ilmiy tadqiqot qobilyatlarini rivojlantirish o‘quvchilarni kimyo faniga bo‘lgan qiziqtirish, ilmiy tafakkurini rivojlantirish, nazariy bilimlarni amaliyotda qo‘llay olish, o‘quvchilar motivatsiyasini oshirish, fan mazmunini chuqur anglash va amaliy ko‘nikmalarni mustahkamlash uchun samarali sharoit yaratadi.