BAMIYA URUG‘IDAN MOY OLISH TEXNOLOGIYASI - Qadamova Gulbaxor Azad qizi (NEW APPROACHES IN EDUCATION: PEDAGOGY, INNOVATION, AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada bamiya urug‘idan moy olish texnologiyasining nazariy va amaliy jihatlari o‘rganildi. Tadqiqotda urug‘larning kimyoviy tarkibi, presslash va ekstraksiyalash usullarining samaradorligi, shuningdek, moy sifat ko‘rsatkichlari tahlil qilindi. Mexanik presslash va organik erituvchi yordamida ekstraksiya usullari solishtirildi. Olingan natijalar bamiya urug‘i moyining yuqori biologik faollik va oziq-ovqat sanoatida qo‘llash uchun munosib xususiyatlarga ega ekanligini ko‘rsatdi. Mazkur texnologiya qishloq xo‘jaligi chiqindilarini qayta ishlash va yangi iqtisodiy yo‘nalishlarni rivojlantirishga xizmat qiladi.